Orasul Bistrita este acesibil din toate directiile prin intermediul numeroaselor cai de comunicatie rutiere modernizate precum si pe calea ferata. Este traversat de DN 17, Dej - Vatra Dornei, din care se ramifica spre SE drumul judetean DJ 161A spre Budacul de Sus si obarsia vaii Budacului (in muntii Calimani). La iesirea din oras, spre N se ramifica catre Nasaud DN 17C. Prin ramificatia drumului national DN 15A de la E de Saratel, Bistrita se leaga de Reghin, Targu-Mures, Toplita si Gheorgheni. Pe calea ferata Bistrita se leaga de "Valea Bargaielor" iar prin nodul feroviar Saratel, de Dej, Cluj-Napoca, Deda, Toplita, Brasov, Bucuresti.
Hotel Diana
Hotelul este situat pe DN 17 Km 64 + 600 la intrarea dinspre Vatra Dornei, la mai putin de 1,5 km de centrul orasului, intr-o zona linistita si deosebit de frumoasa.
Hotel Diana va ofera cea mai buna cazare si pensiune in 8 apartamente si 95 de camere cu unul sau doua paturi, toate dotate cu televizor, minibar si telefon cu acces international.
Restaurant
In restaurantul cu o capacitate de 250 de locuri, puteti gusta din delicioasele preparate cu specific local românesc si international, realizate de maestrii bucatari sau puteti degusta savuroasele vinuri oferite de cele mai renumite podgorii românesti.
Saloane/sali de conferinte
Pentru intilnirile mai intime sau de afaceri va stau la dispozitie saloane - separeu si o sala de conferinte cu o capacitate de 200 de locuri.
Bar
Barul cu program nonstop si terasa va ofera o gama variata de bauturi fine si cocteiluri.
Pe linga o parcare de 100 de locuri, cu paza permanenta, hotelul mai dispune si de sala de fitness, sauna si un salon de masaj.
Imprejurimi
Situat in partea nordica a Romaniei, Judetul Bistrita-Nasaud are o suprafata de 5.355 km patrati. Resedinta de judet este orasul Bistrita. Relieful predominant deluros si muntos determina o flora diversificata.
In depresiuni, de-a lungul raurilor, in mlastinile raurilor si a teraselor situate in sud-vestul judetului sunt campuri cultivate cu cereale, culturi tehnice si predominant cu legume. Muntii adapostesc o fauna bogata, ocrotita de lege, cum ar fi: ursul carpatin, cerbul carpatin, cocosul de munte, barza alba si barza neagra, vulturul negru, care sunt declarate monumente ale naturii. Alte specii protejate de lege sunt: tisa, gentiana, narcisa si se gasesc in zona alpina.
Potentialul turistic al judetului Bistrita-Nasaud este extrem de bogat. Zona montana este vizitata de turisti care iubesc drumetiile, odihna si sporturile. Zona carstica a Muntilor Rodnei include cateva pesteri de o mare valoare speologica: Pestera Zanelor, Pestera Izvorul Tausoarelor (cea mai adanca pestera din Romania), Pestera Jgheabul lui Zailan. Puncte de interes turistic sunt, de asemenea: statiunea Sangeorz-Bai cu ape minerale medicinale si de masa, zona Piatra Fantanele cu castelul-hotel "Dracula", zona Colibila cu lacul artificial si barajul situat pe raul Bistrita, Valea Vinului, Parcul Dentrologic Arcalina cu numeroase plante autohtone si exotice si Iezerele Bumbaiescului, Lacurile Taul Petros, Taul Lala Mare.
In judet se gasesc, de asemenea, numeroase monumente istorice si arhitecturale. Interesante descoperiri arheologice pot fi vizitate la Ardan, Bistrita, Coldau, Dumitrita, Saralel cat si ruinele cetatilor Ciceu si Rodna. Printre monumentele arhitectonice ale judetului mentionam bisericile de lemn de la Sarata, Silivasu de Campie, Spermezeu, Salcuta, Tigau, Zagra, bisericile evanghelice de la Herina, Dipsa, Bistrita, Casa Argintarului, cat si zona 'Sugalete' datand din secolele XV-XVI.