Descriere Hotel Cabana Vanatorilor - Predeal, judetul Brasov | telefon rez: 0372.19...
white-telephone 0372 xxx xxx
Autentificare
img
RON/EURO
img
Romana
img
Cod tarif
0372 xxx xxx
0372 xxx xxx
Hotel Cabana Vanatorilor, Predeal
duminica 17 noi - luni 18 noi 2024 (1 noapte)
Hotel Cabana Vanatorilorarrow-leftarrow-right
1 / 17
blue-starblue-starblue-stargrey-stargrey-star
rating-thumbs8.9/10
de la 18 clienti
Rezervari
0372 xxx xxx
Str. Trei Brazi, Nr. 3, Predeal


Hotel Cabana Vanatorilor Predeal s-a deschis in anul 1997 devenind un loc ideal de relaxare in linistea muntilor.
Harta Hotel Cabana Vanatorilor, Predeal
Deschide harta
img
Harta
Distanta pana la:
Gara: Gara Predeal - 805 metri
Deschide harta
img
Gara: Gara Predeal - 805 metri
blue-list-capHotelul dispune de 17 camere.
Nu exista camere disponibile in perioada 17.11.2024 - 18.11.2024 (o noapte).
  Situat la mai putin de 1 km distanta de Predeal, Cabana Vanatorilor este pentru turistul iubitor de munte, o incantare. Cand te afli in preajma ei, aproape ca auzi sunetul cornului de vanatoare si galagia ogarilor voievodali. Cei care pastoresc acest loc indragit vor ca fiecare oaspete sa se simta aici ca acasa.
  Cabana Vanatorilor din Predeal a fost construita in anul 1936. Ea a apartinut initial unui comerciant de nationalitate germana. Din 1956 a intrat in patrimoniul O.J.T. Brasov.
  Pana in anul 1997 ea a fost o pensiune obisnuita. In acel an a fost preluata de familia Bercea. Cand a fost redeschisa in iulie 1998, Cabana Vanatorilor avea dotari si modificari remarcabile.
  Ideea decorarii restaurantului, in stilul pitoresc care se observa si astazi, apartine sotilor Ioana si Stefan Bercea care au lucrat o perioada intr-o pensiune familiala din Elvetia. De fapt experienta acumulata acolo i-a determinat pe cei doi sa dea un nou look fostei cabane. Intorsi acasa cu fotografii si idei, au comandat mobilierul restaurantului, l-au decorat cu trofee si arme de vanatoare. Ideea lor s-a dovedit curand un mare succes.
  "Veniseram din Germania si Elvetia cu o multime de fotografii si carti de specialitate care prezentau decoruri pentru restaurante" explica Stefan Bercea. "M-am hotarat la acest decor dupa o carte din Elvetia; am gasit mesteri, am gasit oameni pentru mobilier, pentru lambriuri si mi le-au facut pe toate ca la carte".
  Initial Cabana Vanatorilor a functionat mai mult pe baza restaurantului cu specific vanatoresc. Clientii au inceput sa fie atrasi de noua oferta a restaurantului. Ei au la dispozitie un meniu axat pe preparate romanesti traditionale, cu slanina, caltabos, toba, branzeturi, bulz, sarmalute, dar in continuare si specialitati vanatoresti. Treptat au fost introduse preparate cu sosuri dulci, specifice bucatariei traditionale germane. Au fost excluse de pe lista deserturile traditionale ca banalii papanasi si au fost introduse deserturi noi. "Am readus in actualitate retete mai putin folosite, desi apartinand bucatariei traditionale romanesti, cum ar fi budinca de branza de vaci cu stafide sau strudel cu mere, asa cum am invatat sa prepar la Viena" explica Stefan Bercea, caruia meseria de bucatar i-a adus multe satisfactii si premii.
  Orientarea Cabanei Vanatorilor a atras din ce in ce mai multi clienti, ceea ce i-a incurajat pe sotii Bercea sa se gandeasca la extindere. In 2000 s-a contractat un credit pentru extinderea restaurantului si a bucatariei. Practic langa cladirea veche a mai fost ridicata una noua, lipita. Prin noua aripa, restaurantul a fost extins cu inca 80 de locuri, ceea ce a dus la o capacitate totala de 120 locuri. Pentru a face fata noii capacitati, a fost extinsa si bucataria de la 40 la 140 mp (inclusiv anexele).
  Initial, pentru cazare, Cabana Vanatorilor dispunea de sase camere. Datorita extinderii cladirii, trei dintre ele au fost transformate in apartamente, acum Cabana Vanatorilor dispune de cinci apartamente la etajul intai, sapte camere duble cu balcon la etajul intai, si sapte camere duble cu balcon la etajul doi.
  Stefan Bercea este membru al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania si a Verband der Koche Deutschlands, maestru in arta culinara recunoscut pe plan international.
  Din anul 1980, de cand este bucatar, a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, meritele fiindu-i recunoscute prin medaliile si premiile obtinute, unde a reusit sa demonstreze ca bucataria romaneasca poate sta langa cele mai vestite bucatarii ale lumii.
  Se preocupa si promoveaza cu succes bucataria traditionala romaneasca, dar exceleaza in realizarea preparatelor din bucataria internationala.

Gustari reci
  • Tartar de somon;
  • Piept de rata afumat cu salata waldorff;
  • Salata de rosii cu mozarella si Pesto;
  • Salata Eisberg cu frigaruie de pui si cruditati cu dresing frantuzesc;
  • Salata Exotic cu pui si grapefruit;

    Gustari calde-reci
  • Bulz vanatoresc (cu ou, ciuperci si carnat afumat)
  • Salata a la Vanatorul cu ficat de rata si portocale
  • Gustare vanatoreasca (pasteta din vanat, galantina de fazan, piept de rata afumat, piftie de mistret)
  • Pastrama de caprioara si mistret

    Preparate din peste
  • File de somon cu crusta de hrean si legume;
  • Pastrav umplut cu ciuperci si verdeturi;
  • Somon la gratar Oslo (cu sparanghel si sos olanez);

    Preparate de baza
  • Specialitatea bucatarului Turnul Babel;
  • Piept de rata Bigarade cu portocale;
  • Turnedou cu ficatei de gasca Rossini;
  • Ficat de gasca cu mere;
  • Ficat de gasca cu stafide;
  • Medalion de porc cu crema de branza si rosii;

    Preparate din vanat
  • Escalop de caprioara cu ciuperci;
  • Medalion de cerb cu fructe;
  • Papricas de caprioara;
  • Ospatul vanatorului - specialitate vanatoreasca;
  • Spinare de caprioara cu smantana;
  • Iepure de casa cu ciuperci;
  • Placinta de iepure de casa;
  • Fazan cu smantana si ciuperci;
  • Fazan cu struguri;
  • Carnati afumati din vanat;
  • Prepelite fripte;
  • Piept de rata forestier cu ciuperci;

    Preparate culinare la gratar
  • Frigaruie vanatoreasca;
  • Frigaruie de curcan cu sos de ciuperci;
  • Friptura Hangiului - muschi de vaca gratinat cu spuma de unt;

    Desert
  • Clatite Brasovene cu branza de vaci si smantana;
  • Desert combinat cu fructe - specialitatea casei;
  • Clatite cu ciocolata si nuci;
  • Clatite cu inghetata si sos de ciocolata;

  • buton-sus SUS
    Titlu:*
    Nume:*
    Prenume:*
    Email:*
    Telefon:*